Hevosurheilukauppa

Suomenhevosen maa

Hinta 39,90 36,27 / kpl

Määrä:

Yhteensä:

Suomenhevosen maa

Kirja kertoo suomalaisen hevosen matkasta monimuotoiseksi kansallisaarteeksi, suomenhevoseksi.

Moni rakas kumppani on haudattu omalle pihalle, pellon laitaan tai metsän siimekseen. Suomalaiset turpajouhelliset kansallissankarit ovat tuoneet valtavasti elämyksiä, luoneet kiintymystä ja muistoja.

Kirjan tekijöiden tutkimusmatka tehtiin vuosina 2017 - 2022, jolloin he saivat kuulla Pollesta, joka palasi kahdesti itsekseen sodasta kotiin, Bellasta, joka oli isännän paras ja rakkain työkaveri sekä vastaanottaa satoja hevosista muistoksi talteen otettuja jouhinippuja.

Suomenhevosen maa kertoo monitieteisestä tutkimusmatkasta. Tavoitteena oli selvittää kotoperäisen suomenhevosrotumme geneettistä alkuperää ja ominaisuuksia sekä tutkia modernin rodunjalostuksen vaikutuksia perimältään alkuaan sekalaiseen maatiaiseläinkantaan. Kirja rakentuu kronologisesti kuvaten kansallisrotumme luomisen vaiheita historiallisten lähteiden, arkeologian ja geenitutkimuksen avulla. Tätä kirjaa varten tehtiin arkeologisia hevoshaudan tutkimuksia ensi kertaa Suomessa.

Suomenhevosen maa sanoittaa sitä tunnetta, jonka rakas kansallisaarteemme meissä herättää, niin raviratojen kuninkaat ja kuningattaret kuin pelto- ja metsätyökaverit, kilpakumppanit, rakkaat ystävät ja harrastuskaverit.

Toimituskunta: Karin Hemmann ja Tuija Kirkinen
Kustantaja: Suomen Hevosurheilulehti Oy
Ilmestynyt 12/2022
2. painos
Sidottu, 184 sivua

Suomenhevosen maa ei ole vielä saanut yhtään arvostelua

Oletko ostanut tämän tuotteen? Kerro muillekin mitä pidit!

Tuotteen arvostelu vaatii sisäänkirjautumisen

Kirjaudu sisään